images/sons2022.jpg

Over (S)ONS

Het SONS is het overkoepelende medezeggenschapsorgaan van de opleiding Natuur-en Sterrenkunde in Utrecht. Het SONS bestaat uit drie studenten die plaatsnemen in de faculteitsraad (FR), de opleidings adviescommissie (OAC) en het departementsbestuur. Zo vertegenwoordigen wij de studentenbelangen in de relevante raden. Heb je klachten of opmerkingen? Wij horen het graag!

Learn more

Medezeggenschap

De universiteit kent veel verschillende medezeggenschapsraden die elk een eigen functie hebben binnen het systeem. Benieuwd hoe hoe dit bij natuurkunde allemaal in elkaar zit en wat welke raad precies doet? Hier lees je er meer over.

Learn more

Departementsdag

Naast de studentenvertegenwoordiging in de medezeggenschap neemt het SONS nog enkele andere taken op zich, waaronder de organisatie van de natuurkunde departementsdag. Op deze dag toont het departement wat voor onderzoek er zoal wordt gedaan en vieren we de natuurkunde in het algemeen met lezingen, proefjes, spellen een borrel en nog veel meer. In 2019 vindt de departementsdag plaats op 28 maart. Hopelijk zien we je daar!

Learn more

Stutoraat

Het SONS coordineert ook het zogenaamde student-tutoraat. De student-tutor is een hogerejaars student die een groepje eerstejaars begeleidt en wegwijs maakt op de universiteit. De stutor is vaak het eerste aanspreekpunt voor de eerstejaars studenten en de stutor kan problemen weer aan de juiste personen voorleggen. Interesse om stutor te worden? Laat het ons weten!

Learn more